YouTube: hoe vaak moet je video’s publiceren?

Op deze vraag is helaas geen eenduidig antwoord te geven. Echter, consistentie is cruciaal. Het gaat niet alleen om hoe vaak je video's plaatst, maar ook om het creëren van duidelijke verwachtingen bij je publiek en het consequent nakomen daarvan.

Welke strategie op YouTube het beste bij je past, hangt er helemaal van af wat voor content je maakt en welk publiek je probeert aan te spreken. Ik geef twee voorbeelden: 

📹 CREATOR: Je voert iedere week een opdracht uit die je kijkers hebben bedacht. Publiceer dan wekelijks op hetzelfde tijdstip. Als je consequent volhoudt zul je zien dat je fanbase er klaar voor zit en jouw video een boost geeft.
(𝘨𝘰𝘦𝘥 𝘤𝘰𝘯𝘤𝘦𝘱𝘵 𝘵𝘳𝘰𝘶𝘸𝘦𝘯𝘴, 𝘻𝘰𝘶 𝘫𝘦 𝘪𝘦𝘵𝘴 𝘮𝘦𝘦 𝘮𝘰𝘦𝘵𝘦𝘯 𝘥𝘰𝘦𝘯)

💼 BEDRIJF: Je ontwikkelt een informatieve serie die de vindbaarheid van je product moet vergroten. Publiceer deze video’s dan gespreid, in plaats van allemaal tegelijk. Dit stelt elke video in staat individueel beoordeeld te worden door YouTube’s algoritme, wat kan leiden tot betere aanbevelingen en meer zichtbaarheid van de content. Het tijdstip en de frequentie van het publiceren zijn minder belangrijk voor dit soort op zoekresultaten gebaseerde content. Publiceer elke volgende video pas nadat de vorige zijn initiële potentieel volledig heeft benut.

VERSCHILLENDE ALGORITMES

Hoe je het beste om kunt gaan met consistentie, hangt ook samen met het soort content. YouTube shorts hanteert namelijk een ander algoritme dan de traditionele long form variant. 

YouTube Shorts: Dit formaat vereist minder consistentie en kan vaker worden gepost. Experimenteer met uploadpatronen om te zien wat het beste werkt. Shorts zijn bij uitstek geschikt om nieuw publiek aan te boren.

Lange content: Zoek de balans tussen frequentie en de verwachtingen van je doelgroep. Een vaste frequentie en tijdstip zijn bewezen succesvol. 

Voor beide algoritmes geldt: de eerste uren na publicatie zijn cruciaal. Hoe meer interactie er dan plaats vind, hoe populairder het algoritme je video waardeert en hoe vaker deze dus zal worden aanbevolen bij nieuw publiek. 

Ga voor het ideale upload tijdstip dus op zoek naar de piekactiviteit van je doelgroep op YouTube. Heb je al een kanaal met regelmatig terugkerende bezoekers? Dan kun je in de YouTube analytics zien wanneer je publiek online is. Heb je nog niet voldoende data? Probeer je doelgroep dan goed in te schatten, experimenteer en houd een tijdje vol. Teveel wijzigingen kort op elkaar gaat je resultaten niet ten goede komen. 

Checklist | Je had natuurlijk het liefste een checklist van mij gehad hoe vaak en wanneer je moet posten. Ik heb proberen uit te leggen dat het niet zo simpel is. Mocht je hulp nodig hebben om je strategie op YouTube te optimaliseren, stuur mij dan gerust een berichtje. Ik kijk graag met je mee!

YouTube | Grootste videoplatform van de wereld | 2024

Delen:

Meer hersenspinsels

upgrade je YouTube-kanaal

Geef je kanaal een professionele uitstraling, vergroot je vindbaarheid en verbeter de resultaten van je content. Ik help je met een unieke YouTube Channel Rebranding!