Tijd is Geld

In de snelle, dynamische mediawereld is tijd gelijk aan geld. Videomontage is van nature een tijdrovend proces, en daarom vind ik het essentieel om elke seconde optimaal te benutten. Dit geeft me veel meer vrijheid om creatief te spelen met de content die ik tot mijn beschikking heb.

KEN JE GEREEDSCHAPSKIST

Het spookt bij veel beginnende video-editors die ik heb begeleid door hun hoofd: 

β€œπ‘¬π’†π’ π’•π’Šπ’Žπ’Žπ’†π’“π’Žπ’‚π’ π’Œπ’‚π’ π’ˆπ’†π’†π’ π’‰π’–π’Šπ’” π’ƒπ’π’–π’˜π’†π’ π’Žπ’†π’• 𝒂𝒍𝒍𝒆𝒆𝒏 𝒆𝒆𝒏 π’‰π’‚π’Žπ’†π’“.” 

Ken en beheers de volledige breedte van je gereedschapskist. Het gaat er niet om dat je elke tool constant gebruikt, maar dat je weet dat je ze hebt, klaar voor wanneer de juiste taak zich aandient. Een schilder met een volledig pallet is in staat een mooier kunstwerk op te leveren dan iemand die niet weet waar de kleur blauw zich bevindt. Ik denk dat dit principe voor heel veel vakgebieden geldt.

SHORTCUTS

In de begintijden bij StukTV balanceerde ik het monteren van de video’s met mijn fulltime baan als producer voor diverse televisieprogramma’s. Hoe leuk ik het ook vond: tijd was schaars en kostbaar. In het besef dat mijn montagesnelheid omhoog moest, printte ik een lijst van alle beschikbare shortcuts uit, markeerde degene die ik nog niet kende, en begon ze één-voor-één uit te proberen. Wat ik ontdekte, veranderde alles: ik vond nieuwe mogelijkheden die mijn workflow drastisch versnelden en tools waarvan ik het bestaan niet eens wist.

FAVORIETEN

Sinds dat moment predik ik dat je als beginnend editor je tools en je shortcuts moet dromen en trainen. Daarom vraag ik aan alle ervaren editors: wat is jouw favoriete shortcut, en waarom? Mijn favorieten zijn β€˜Q’ & β€˜W’ in Premiere Pro, omdat ik hou van een strakke, snel getrimde tijdlijn.

Video-editor die zijn shortcuts instudeert

Delen:

Meer hersenspinsels

upgrade je YouTube-kanaal

Geef je kanaal een professionele uitstraling, vergroot je vindbaarheid en verbeter de resultaten van je content. Ik help je met een unieke YouTube Channel Rebranding!