Het nieuwe Kijkonderzoek

Het was altijd een spannend moment: je hebt bloed, zweet en tranen in een tv-programma gestopt. Wat vonden de kijkers? Hoeveel mensen hebben er gekeken? Gelukkig waren de kijkcijfers de volgende ochtend beschikbaar en kon je bij de koffiemachine je blijdschap of teleurstelling delen. Bij een miljoen of meer was er zelfs een stukje taart bij de koffie. Wat een tijd!

Lees Verder
Let’s play 📺

De AVROTROS heeft geen plannen om ‘Te Land, ter zee en in de lucht’ nieuw leven in te blazen. Jammer, ik denk dat het juist erg welkom zou zijn om dit soort verbroederlijke spelprogramma’s met “gewone” mensen uit te zenden. In principe een mooie taak voor de NPO om te verbinden middels sport & spel.

Maar als de NPO het niet doet dan liggen er kansen voor de commerciële zenders, voor influencers, voor merken, of voor de streamingdiensten.

Welke shows zonder bekende Nederlanders zou jij graag in een reboot willen zien?

Artificial Influencers

Kwebbelkop, ofwel Jordi van den Bussche (27), is wellicht voor velen niet bekend. Maar hij is toch één van de allergrootste YouTubers uit Nederland. Met meer dan 20 miljoen abonnees verdeeld over zijn YouTube-kanalen en maandelijks meer dan 20 miljoen views op zijn hoofdkanaal, heeft hij een indrukwekkende stempel op het online landschap gedrukt! Jordi bouwt al jaren aan zijn imperium, en is tegenwoordig eerder een succesvol ondernemer dan een fulltime YouTuber. Dat het YouTube-avontuur niet meer zijn allergrootste liefde is, blijkt uit het nieuws wat Van den Bussche deze week deelde: hij stuurt z’n eigen AI-versie de wereld in. Een digitale doppelgänger, die hem op YouTube moet gaan vervangen. 🎮👥

Lees Verder
nl_NL